You are here
Home > Últimas Noticias > Revista de Llengua i Dret

Revista de Llengua i Dret

Ens plau informar-vos que acabem de publicar el nou número de la Revista de Llengua i Dret, que podeu consultar a la nostra pàgina web: www.rld.cat

Aquest número presenta un conjunt de quatre articles sobre llengües i tecnologies lingüístiques, la línia d’estudis que s’ha incorporat més recentment. Dins la secció d’estudis sobre el llenguatge administratiu i jurídic, la Revista també inclou una recerca sobre la traducció jurídica de Leticia Moreno-Pérez (UVa) i un estudi en matèria de lingüística històrica de Joaquim Martí Mestre (UV).

D’altra banda, de la secció de política lingüística i sociolingüística, cal ressaltar la recerca feta per Natxo Sorolla i Avel·lí Flors-Mas (CUSC) sobre l’ús del català en els joves i l’estudi de Rosa Maria Calafat (UIB), que examina les propostes prescrites en els llibres d’estil per als mitjans de comunicació. Amb relació a la secció de dret lingüístic, publiquem un article sobre el model d’immersió lingüística a França de la mà d’Eneritz Zabaleta (UPPA) i un altre sobre la regulació de les llengües a l’escola durant la II República d’Anna M. Pla Boix (UdG).

El número de juny també inclou les cròniques legislatives per territoris i quatre recensions bibliogràfiques de les obressegüents: From language shift to language revitalization and sustainabilityA complexity approach to linguistic ecology (2019), d’Albert Bastardas; Legal linguistics beyond borders: language and law (2019), de Friedemann Vogel; Estudi lexicomètric contrastiu dels estatuts d’autonomia de 1932, 1979 i 2006 (2018), d’Albert Morales, i Manual de introducción a la traducción e interpretación en centros penitenciaros. Curso básico (2019), de Carmen Valero Garcés, Bianca Vitalaru i Raquel Lázaro Gutiérrez.

   Anna Arnall Duch

   Servei de Publicacions, Documentació i Recerca

   Escola d’Administració Pública de Catalunya

   C/ Girona, 20 | 08010 Barcelona | Tel. 93 567 23 51 | aarnall@gencat.cat

Deja una respuesta

cinco + 9 =

Top